fbpx

Menu

Sluit

Onthaasten

Onthaasten? Dat gaat op Boscamping Zwanemeer helemaal vanzelf! Je vindt er rust en ruimte. Dus leef zonder tijd, geniet van een goede kop koffie, haal een frisse neus, ga de natuur in, lees een boek en ontspan op de camping. Laad weer even op. En soms is dat hard nodig, zeker in deze tijd van haast en hectiek. Geniet van de mensen om je heen en ga terug naar dat wat écht belangrijk is. Je komt hier even los van het dagelijkse leven.

Zwerftochten

Er zijn verschillende wandel-, fiets- en geocachetochten in de omgeving. Voor jong en oud. Bij de receptie liggen verschillende zwerftochten, maar er zijn ook andere wandeltochten langs de camping: de Knapzakroute, Hünenweg, Hondsrugpad of het Drenthepad. Alle tochten laten je de schoonheid van de Drentse natuur zien. En onderweg kom je vanzelf moois tegen: prachtige natuur, hunebedden en verhalen uit de cultuurhistorie van Drenthe. Plof daarna neer op het terras van Brasserie 't Boshuys voor een hapje of drankje!  

Fietsen en mountainbiken

Drenthe is niet voor niet vijfsterren fietsprovincie! Neem je fiets of mountainbike dus mee. Drenthe staat bekend om haar uitgebreide fietsnetwerk van maar liefst 1.200 kilometer. Onderweg kom je de mooiste natuur, hunebedden en kunst & cultuur van Drenthe tegen. En natuurlijk kom je even bij op een terras met taart en koffie. Bij de receptie liggen diverse fiets- en mountainbike-routes.

Kanoën

De rivier de Hunze is een mooi rustig riviertje dat door de schitterende natuur van Drenthe stroomt. Wil je kanoën? Loop dan even langs de receptie. Vlakbij de camping kan je namelijk kano's huren en zijn verschillende kano zwerftochten. In Spijkerboor kun je tussendoor genieten van een hapje en drankje in het dorpscafé ’t Keerpunt.

Vissen

Visliefhebbers halen hun hart op in het nabijgelegen Zwanemeer. Het meer zit vol vis en je hoeft niet alleen vanaf de waterkant vissen. Je kunt ook vanaf een bootje midden op het meer vissen. Heerlijk genieten van de stilte, de natuur en de mooie omgeving. In het Klein Zwanemeer zwemt een enorm bestand aan karpers. Ook de wit- en roofvis is ruim vertegenwoordigd en bestaat voornamelijk uit voorn, brasem, kolblei, zeelt, baars en snoek. Voor het vissen in Klein Zwanemeer heb je een speciale vergunning worden die je kunt halen bij de receptie.

Genieten in een prachtige omgeving