fbpx

Menu

Sluit

FamilyFun

Op vakantie met de kinderen? Het is een open deur, maar absoluut waar: hebben zij het leuk dan heb jij het leuk. En dat komt wel goed op Boscamping Zwanemeer! Met de snel gemaakte vriendjes het speeltuintje in. Salto’s op de airtrampoline. Hele middagen hutten bouwen en ravotten in het bos. IJsje halen bij Brasserie 't Boshuys. Zwemdiploma? Hup naar het naastgelegen openluchtzwembad. ’s Avonds bij het kampvuur zelf marshmallows roosteren. Wedden dat ze hier heerlijk slapen...

Speurders van het woud

Ontdek de kracht van het bos en de natuur. Bij de Woudlopersclub leren de kinderen van alles over de natuur en noemen we ze ‘speurders van het woud’. Voor kinderen is de natuur één grote, stoere speeltuin. Ze kunnen hier klimmen en klauteren, op pad met de boswachter of de schaapsherder en slapen in een echte boomhut. Tip: neem niet de mooiste kleren mee want vies worden mag!

Kleine avonturiers 

Kleine kinderen mee? Je hoeft nooit ver te lopen want op elk kampeerveld vind je een klein speeltuintje. En op de camping is van alles te zien, doen en beleven. Ook voor de kleinste kampeerders. Speel op de speeltoestellen, spring op de airtrampoline, of klim en klauter door het bos. In het hoogseizoen organiseert het recreatieteam van de Woudlopersclub allerlei avontuurlijke activiteiten.

Openluchtzwembad Zwanemeer

Denk je aan vakantie, dan denk je aan zwemmen! Zijn jouw kinderen ook zo dol op water? Goed nieuws want onze camping ligt direct naast het (verwarmde) openluchtzwembad Zwanemeer. Verblijf je op onze camping dan mag je er gratis zwemmen. Naast een wedstrijdbad, middeldiep recreatiebad en peuterbad is er een speeltuin, voetbalveld en beachvolleybalveld. Geniet van de zomer!

Een dagje weg

Hoe leuk is het om met je kinderen op pad te gaan én er ook nog wat van op te steken. Er zijn uitstapjes die ook (of júist) voor kinderen ontzettend leuk zijn. Bezoek bijvoorbeeld de schaapskudde op het Balloërveld, het Gevangenismuseum in Veenhuizen, het Hunebedcentrum in Borger of loop tussen de boomtoppen in Buitencentrum Boomkroonpad. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem je kinderen mee om de historie, natuur, cultuur en verhalen van Drenthe te ontdekken.

Avontuur

Avontuurlijk ingesteld? Stap eens in de kano op de Hunze, zó vanaf de camping. Maar je kunt ook vissen bij het Klein Zwanemeer in het Zwanemeerbos. Of de omgeving verkennen met een avontuurlijke wandel-, fiets- of geocachetocht. Geocaching is een leuke activiteit voor het hele gezin waarbij je op zoek gaat naar verschillende ‘caches’ met een GPS-apparaat. Dwaal over stille bospaden, wandel langs kronkelende riviertjes en ontdek zo de geheime plekjes van Drenthe.

Op expeditie

Op Boscamping Zwanemeer zijn een aantal leuke expedities om samen met de kleinste kampeerders te ondernemen. We zetten de leukste expedities voor je op een rij:

De Zilveren Dolk Route

Fietsen saai? Echt niet! Stap op je fiets en ontdek tijdens deze route van 13,5 km de mooiste plekjes op de Hondsrug. Voor € 3,50 p.st. krijgen de kinderen een boekje bij de receptie vol met leuke opdrachten, vragen en een schatkaart met een spannende missie. 

Op weg met Berend en raaf Ralf

Nog een fietstocht. Samen met Berend en zijn vriend raaf Ralf ga je op zoek naar de zilveren dolk. Berend heeft namelijk een zilveren dolk verstopt voor de rovers, maar nu kan hij de dolk niet meer terugvinden. Gelukkig is er een schatkaart waar nog tips op staan en kun jij hem helpen!

Roekoetocht

Deze tocht is hét speurspel in het Zwanemeerbos voor jonge avonturiers van 6 tot 12 jaar. Al speurend door de natuur voer je leuke opdrachten uit en leer je onderweg meer over de rendierjagers in het Zwanemeerbos tijdens de oertijd.

Haal je speurderskaart voor € 2,50 p.st. bij de receptie, trek stevige schoenen aan en vergeet niet om eten mee te nemen voor onderweg. Volg dan de spelregels nauwkeurig op. Alle opdrachten uitgevoerd? Haal dan de stempel als bewijs dat jij speurder van het woud bent geworden!

Steenmannetje op fietse

Het Drentse stenen mannetje heeft een aantal superleuke fietsroutes uitgestippeld voor kinderen om samen met hun ouders of opa & oma te fietsen. Onderweg beleef je de leukste avonturen. Op diverse plekken staan bordjes en wanneer je deze scant met je telefoon, krijg je leuke opdrachten of extra informatie over de plek waar je staat. Leuk en leerzaam dus!

Weet je wat het leukste is? Op diverse punten krijg je extra informatie via Virtual Reality. Wanneer je een VR-bril meeneemt krijg je een geweldige belevenis! Meer weten over de routes of direct op pad? Download snel de app, pak je fiets en je VR-bril en ga op avontuur!

Kabouterpad

Bos, paddestoelen, konijnenholletjes en kronkelpaadjes. Kabouters zijn er dol op! Zet je rode puntmuts op en waan je in de wereld van de kabouters. Want dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ontdek je in Drenthe. Deze expeditie van 2 km is geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Onderweg kom je zeven markeringspaaltjes tegen met een groene puntmuts en witte stippen. Zoek hier naar een opdracht, voer deze uit en ga op zoek naar de volgende puntmuts.

 

 

Lees minder

Genieten in een prachtige omgeving