fbpx

Menu

Sluit

Geocaching in Drenthe

Het is niet gemakkelijk om een activiteit te verzinnen die het hele gezin leuk vindt. U wilt graag genieten van de mooie natuur terwijl uw kinderen misschien meer opzoek zijn naar een spannende uitdaging. Gelukkig heeft Camping Zwanemeer hier nu iets op gevonden!

Geocaching lijkt erg veel op spoorzoekertje maar is dan nog veel leuker. In de omgeving van onze camping zijn verschillende 'caches' (schatten) verstopt. Door middel van een GPS apparaat moet u deze schatten zien te vinden.

Combineer geocaching in Drenthe met een vakantie op Camping Zwanemeer

Uw verblijf op camping Zwanemeer is perfect te combineren met Geocaching. Het is mogelijk het spel een dag te spelen maar zolang u nog niet alle coƶrdinaten gevonden heeft, is het spel eindeloos! Dwaal door de mooie natuur van Drenthe en sluit uw dag ontspannen af in een van onze mooie stacaravans of in uw eigen tent.

Schat zoeken op basis van coƶrdinaten

Op de website www.geocaching.com staan steeds nieuwe coƶrdinaten waar de volgende schat te vinden is. De 'cache' kan verschillen in grootte. Soms bestaat het alleen uit een logboek met handige informatie of bijzonder weetjes over Drenthe. De andere keer kan het weer nuttige ruilspullen bevatten, die u tijdens uw verdere zoektocht kan gebruiken. Er zijn drie verschillende 'caches' te vinden:

  • De traditionele 'cache' heeft veel verschillende vormen en kan op elke plek liggen. U hoeft om bij deze schat te komen echter geen extra puzzels op te lossen of via andere coƶrdinaten te lopen.
  • Om de Multi 'cache' te vinden moet u een tocht langs verschillende coƶrdinaten maken. De ene keer is het een makkelijke route en de andere keer moet u goed zoeken om op het eindpunt aan te komen.
  • De Mysterie 'cache' kan van alles zijn. Het is mogelijk dat u bijvoorbeeld eerst een (thuis)puzzeltje op moet lossen of dat naar bepaalde dingen op zoek moet voordat u de uiteindelijke 'cache' kunt vinden.

Zodra u de schat gevonden heeft, meldt u dit op de speciale caching-pagina. Hierna krijgt u de volgende gegevens, zodat u weer op zoek kunt gaan naar de nieuwe cache!

Geocaching met uw telefoon met GPS

Als u een smartphone heeft waar GPS en internet op aanwezig is, kunt u zo beginnen aan dit leuke spel. Bedenk een leuke groepsnaam, registreer u op www.geocaching.com en u krijgt de eerste coƶrdinaten voor vindplek al door. Als u geen telefoon heeft, kunt u als gast van Camping Zwanemeer bij de receptie een GPS apparaat huren. U kunt u hier ook registeren zodat u meteen aan de slag kunt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over  geocaching in Drenthe, bezoek dan onze wesite www.geocachendrenthe.nl.

Genieten in een prachtige omgeving